Culturele Atlas Brabant belicht professionele kunstensector in Noord-Brabant

Flickr Becky Stern
maandag, 11 juli 2016

Recentelijk is de Culturele atlas Brabant. Monitor professionele kunsten 2016 verschenen. De monitor geeft voor de tweede maal inzicht in de professionele kunstensector in de provincie Noord-Brabant. Het biedt een overzicht van enquêteresultaten met betrekking tot de jaren 2011, 2013 en 2014. Men hoopt hiermee trends en ontwikkelingen in het provinciale culturele veld te signaleren.

De monitor richt zich daarbij op vertegenwoordigers van de professionele kunsten die voornamelijk in de vijf grootste gemeenten Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg (de B5-steden) gevestigd zijn. Cijfers over deze spelers zijn tot stand gekomen op basis van een vragenlijst, welke door ongeveer driekwart van alle benaderde instellingen is ingevuld. Deze 84 culturele instellingen deelden informatie over organisatorische en financiële onderwerpen, zoals inkomstenbronnen, personeelsinzet en marketing- en communicatiebudget. 

De monitor is een uitgave van bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur, in samenwerking met De Kunst van Brabant, de vereniging van Brabantse makers en instellingen in de professionele kunsten. Henk Vinken (Pyrrhula Research Consultants) is verantwoordelijk voor het onderzoek.

Voor meer informatie bezoek de website of lees de Culturele Atlas Brabant op issuu.com

Beeld: Flickr / Becky Stern