SCP over mediagebruik

donderdag, 19 februari 2015
  • Voor de helft van de Nederlanders behoort het lezen van een krant, tijdschrift of boek niet meer tot de dagelijkse routine.
  • Kijken en luisteren gebeurt nog veelal volgens traditioneel patroon: op het moment van uitzending en via vaste apparatuur.
  • Mediagebruik van hoog- en laagopgeleiden groeit uit elkaar: laagopgeleiden kijken langer en naar vaste programmering via vast toestel, meer hoogopgeleiden kijken uitgesteld tv en via andere dragers.

Dit zijn enkele conclusies uit de SCP-publicatie Media: Tijd in Beeld. Dagelijkse tijdsbesteding aan media en communicatie die op donderdag 19 februari jl. is verschenen. In het rapport geven dr. Nathalie Sonck en prof. dr. Jos de Haan een beeld van het mediagebruik onder de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. Het betreft alle media-activiteiten voor privédoeleinden. Naast traditionele massamedia (televisie, radio en gedrukte media) in al hun mogelijke verschijningsvormen (online en offline, op papier en digitaal, via vaste en mobiele media-apparaten) onderzochten zij gaming, computer- en internetgebruik, en het gebruik van communicatietechnologie. 

Bron: Boekmanstichting