Artikelen per maand

Infographic: Inclusiviteit in beeld? Cijfers over diversiteit in filmproductie

Deze week verschijnt Boekman115 over inclusiviteit: een thema dat wereldwijd in de filmsector op de agenda staat. Het Nederlands Filmfonds ambieert ook meer diverse en inclusieve Nederlandse producties (zie de reportage daarover). Maar wat is de huidige stand van zaken? Cultuurindex Nederland zet enkele cijfers op een rij.

Gezocht: cultureel werknemer (m/v)! Verschillende cijfers over culturele vacatures vergeleken

Kantoor (Bron beeld: Unsplash/Annie Spratt)

‘Gezocht: hoogopgeleide vrijwilliger of stagiair marketing en communicatie (m/v) voor een culturele instelling in Noord-Holland, beschikbaar voor minstens 32 uur in de week’. Het zou een exemplarische vacaturetekst kunnen zijn voor een functie op de culturele arbeidsmarkt, blijkt uit twee recente onderzoeken waarin de culturele arbeidsmarkt onderzocht wordt aan de hand van culturele vacatures. Hoe verhouden deze onderzoeken zich tot elkaar en andere cijfers over de culturele arbeidsmarkt?

Nieuwe cijfers boekensector: zet stijgende lijn door in 2017?

Boekwinkel (Bron beeld: Pixabay/Foundry)

In december 2017 beschreven we in De Staat van Cultuur 3 de belangrijkste trends op de boekenmarkt in de periode 2005-2015 (Van Aart et al. 2017, p. 38-43). Met de nieuwe cijfers die KVB Boekwerk onlangs publiceerde in de Monitor 2017 – De markt is dit beeld door te trekken tot 2017. Houden de trends die we voor 2015 signaleerden stand in 2017? En wat zijn nieuwe ontwikkelingen?

Pagina's